Web Analytics Made Easy - Statcounter

پیمانه اقتصادی، هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان، همچون تغییرات در بازار آزاد ارز، انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کنیم.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیتر‌هایی همچون عقب‌گرد ۳۰۷ واحدی شاخص کل بورس با فولاد مباركه اصفهان، رشد سه گانه دلار یورو و یوآن در شروع هفته، جهش ۳۴ هزار تومانی سکه، رشد قیمت اونس تا سطح ۱۳۶۰ دلار، ساخت اولین نیروگاه برق هسته‌ای ترکیه توسط روسیه، صادرات سوپ و آبگوشت به ۱۱ کشور جهان، بحران اسکناس در کره شمالی، استفاده از ارزهای دیجیتال در پاکستان ممنوع شد و رکورد مصرف بنزین در نوروز ۹۷ را در بر دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 

عقب‌گرد ۳۰۷ واحدی شاخص کل بورس با فولاد مباركه اصفهان

شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات امروز شنبه هجدهم فروردین ماه 97 با کاهش 370 واحدی معادل 0.38 درصد به رقم 96 هزار و 779 واحد رسید. این در حالی است که چهارشنبه گذشته شاهد رشد 64 واحدی شاخص کل بودیم. تالار شیشه‌ای در اولین روز کاری هفته جاری، شاهد روند نزولی شاخص‌های منتخب بود. بر این اساس، شاخص قیمت (وزنی-ارزشی) با کاهش 117 واحدی معادل 0.38 درصد به رقم 30 هزار و 688 واحد رسید. شاخص کل هم وزن، با افت 61 واحدی معادل 0.36 درصد، عدد 17 هزار و 272 واحد را به نمایش گذاشت. شاخص قیمت (هم وزن) نیز با کاهش 45 واحدی معادل 0.36 درصد به رقم 12 هزار و 855 واحد رسید. همچنین شاخص سهام آزاد شناور نیز با افت 0.44 درصد همراه شد و 461 واحد کاهش را رقم زد و به سطح 103 هزار و 494 واحد رسید. همچنین شاخص بازار اول با 286 واحد کاهش معادل 0.42 درصد به رقم 68 هزار و 445 واحد رسید و شاخص بازار دوم نیز با 666 واحد کاهش معادل 0.32 همراه بود و عدد 207 هزار و 668 واحد را به نمایش گذاشت. نماد معاملاتی فولاد متعلق به فولاد مباركه اصفهان با 109 واحد کاهش، بیشترین تاثیر منفی را در افت شاخص کل بورس داشت.

رشد سه گانه دلار، یورو و یوآن در شروع هفته

روز گذشته در پایان معاملات بازار ارز، بر اساس اطلاعات سنا، هر دلار آمریکا با رشد 20 ریال نسبت به روز پنج شنبه به طور میانگین به قیمت 49 هزار و 54 ریال فروخته شد. هر یورو نیز با افزایش قیمت 690 ریال مواجه شد و در پایان روز به رقم فروش 61 هزار و 194 ریا رسید. همچنین هر یوآن چین در پایان روز، 8 هزار و 97 ریال قیمت گذاری شد که نسبت به پایان هفته قبل، 583 ریال گران تر فروخته شد.

افزایش حق بیمه پایه شخص ثالث

بیمه مرکزی ایران حق بیمه پایه سالیانه وسایل نقلیه برای سال ۱۳۹۷ را به شرکت‌های بیمه ابلاغ کرده است. بر اساس جدول بیمه مرکزی، حق بیمه پایه شخص ثالث نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد افزایش یافته است.

طبق اطلاعات منتشر شده حق بیمه وسایل نقلیه شخصی به این شرح است:

حق بیمه وسایل نقلیه کمتر از چهار سیلندر: ۸۳۶ هزار تومان
پیکان، پراید و سپند: ۹۹۰ هزار تومان
سایر وسایل نقلیه چهار سیلندر: یک میلیون و ۱۶۳ هزار و ۸۰۰ تومان
بیش از چهار سیلندر: یک میلیون و ۳۰۲ هزار و ۴۰۰ تومان

همچنین حق بیمه موتور سیکلت نیز به این ترتیب است:
گازی: ۲۰۷ هزار تومان
دنده‌ای یک سیلندر: ۲۵۳ هزار تومان
دو سیلندر به بالا: ۲۷۸ هزار تومان
دنده‌ای دارای سه‌چرخ یا سایدکار: ۲۹۹ هزار تومان

جهش ۳۴ هزار تومانی سکه

دیروز هر سکه طرح جدید با جهش ۳۴ هزار تومانی به قیمت یک میلیون و ۷۸۰ هزار تومان معامله شد. رشد نرخ دلار، بازگشت طلا از کف و سیگنال معاملات آتی سکه (قیمت سکه سررسید دی بالاتر از یک میلیون و ۹۲۰ هزار تومان)، قیمت سکه را از ابتدای سال با رشد ۱۶۱ هزار تومانی همراه کرد.

رشد قیمت اونس تا سطح ۱۳۶۰ دلار

بارت ملک تحلیلگر ارشد موسسه سرمایه گذاری تی دی اس در گزارشی اعلام کرد: بررسی نمودارهای تکنیکال نشان می دهد که نوسانات شدید بازار سهام و ارز موجب خواهد شد تا قیمت طلا در کوتاه مدت همچنان روندی صعودی داشته باشد و به زودی سطح مقاومتی ۱۳۶۰ دلاری را تست کند. وی در ادامه افزود: بازار به کاهش بهره اوراق قرضه واکنش نشان می دهد. بهره اوراق قرضه آمریکا طی روزهای گذشته با کاهش روبرو شده است. تشدید تنش های سیاسی و نوسانات بازار سهام نیز می تواند به نفع قیمت جهانی طلا باشد. این تحلیلگر اقتصادی گفت: جای تعجبی نخواهد بود اگر قیمت طلا به زودی سطح مقاومتی ۱۳۶۰ دلاری را لمس کند. موسسه تی دی اس پیش بینی کرده است که قیمت جهانی طلا تا سه ماه سوم ۲۰۱۹ میلادی به بیش از ۱۳۷۵ دلار خواهد رسید.

ساخت اولین نیروگاه برق هسته‌ای ترکیه توسط روسیه

به گفته ی الکساندر نوواک وزیر انر‌ژی روسیه، حتی اگر سایر سرمایه گذاران بین المللی مایل به سرمایه گذاری در نیروگاه برق هسته ای آکویو ترکیه نباشند، روسیه می تواند به تنهایی پروژه ی ساخت این نیروگاه را به اتمام برساند. به نقل از Russia Today، الکساندر نوواک وزیر انر‌ژی روسیه در این خصوص اذعان کرده است که '' تا به حال ۳ میلیارد دلار در پروژه ی ساخت نیروگاه هسته ای آکویو ترکیه سرمایه گذاری شده است. اگر (ترک ها) هیچ سرمایه گذار دیگری را پیدا نکنند معنای آن این خواهد بود که ساخت این نیروگاه برق هسته ای توسط شرکت انرژی هسته ای آکویو تمام خواهد شد''. لازم به ذکر است که آکویو یکی از شرکت های ساخت نیروگاه هسته ای است که مالک آن شرکت مادر دولتی رز اتم روسیه است. باید خاطر نشان گردد که شرکت رز اتم روسیه مدتی است که در جستجوی شرکای تجاری ای است که قادر به تصاحب ۴۹ درصد از سهام مربوط به ساخت پروژه ی نیروگاه برق هسته ای آکویو ترکیه باشند.

صادرات سوپ و آبگوشت به ۱۱ کشور جهان

براساس آمار گمرک، در سال ۹۶ بیش از ۳۱۴ تن سوپ و آبگوشت به ۱۱ کشور جهان صادر شده است. بازرگانان ایرانی در سال ۹۶ بالغ بر درآمد ۳ میلیارد صادرات سوپ و آبگوشت داشته‌اند. پیشتر نیز اکبر ترکان مشاور رئیس جمهور گفته بود، ما در آبگوشت بزباش مزیت داریم.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۶۸۴۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیمه‌ دیگر در عوارضی آزادراه‌ ها نمی‌ماند

به گزارش همشهری آنلاین، تیرماه پارسال با حکم قانون بودجه قرار شد که خرید بیمه شخص ثالث مشروط به تسویه بدهی عوارض بزرگراهی دارندگان خودرو شود به این معنا که تا زمانی که فرد بدهی عوارض بزرگراهی‌اش را نپردازد، نمی‌تواند بیمه شخص ثالث خریداری کند.

این اتفاق اگر چه به کمک وزارت نیرو و بهره‌برداران بزرگراه‌ها آمد اما یک مانع دیگر بر سر خرید بیمه شخص ثالث تبدیل و راه بیمه‌گریزی را باز کرد. در سال‌های اخیر به واسطه افزایش حق بیمه شخص ثالث و البته عوارض مختلفی که از هر بیمه‌نامه گرفته می‌شود، وسایل نقلیه فاقد بیمه‌نامه افزایش یافت و بحران بیمه‌گریزی را تشدید کرد.

آمارها نشان می‌دهد که تعداد وسایل نقلیه فاقد بیمه‌نامه شامل موتورسیکلت و خودرو به بیش از ۱۲ میلیون دستگاه رسیده است. حال سوال اینجاست که آیا برداشتن مانعی به نام الزام به پرداخت عوارض بزرگراهی به افزایش خرید بیمه شخص ثالث می‌انجامد؟ پاسخ منفی است و حال که این مانع برداشته شده، سوال مهم‌تر این است که برای وصول به موقع عوارض بزرگراهی چه باید کرد؟

کافی است در برخی بزرگره‌ها رانندگی کنید آنگاه متوجه می‌شوید که دست‌اندازهای زیادی ایجاد شده که هم به خودروها آسیب زده و هم سلامت رانندگان و سرنشینان را به خطرمی‌اندازد چرا که شرکت‌های بهره‌بردار به بهانه وصول نشدن عوارض، از نوسازی و بهسازی سرباز می‌زنند. راه بهتر این است که وزارت راه و شهرسازی به فکر تدابیری برای وصول به موقع مطالبات معوق ناشی از تردد خودروها در بزرگراه‌ها باشد و افرادی که به موقع بدهی‌شان را نمی‌پردازند، مشمول جریمه شوند.

کد خبر 848547 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها بیمه شخص ثالث بزرگراه بیمه مرکزی

دیگر خبرها

  • افزایش تولید برق در هند با کاهش قیمت زغال‌سنگ
  • افزایش پیش‌بینی قیمت نفت به دنبال احتمال کاهش عرضه
  • بیمه‌ دیگر در عوارضی آزادراه‌ ها نمی‌ماند
  • حذف شرط پرداخت عوارض آزادراه برای بیمه شخص ثالث
  • شرط پرداخت عوارض آزادراه برای بیمه شخص ثالت حذف شد
  • لغو شرط پرداخت عوارض آزادراهی برای صدور بیمه شخص ثالث
  • حذف شرط پرداخت عوارض آزادراهی برای صدور بیمه شخص ثالث
  • روسیه در آستانه ساخت اولین نیروگاه هسته‌ای ازبکستان
  • پرداخت عوارض آزادراهی دیگر شرط صدور بیمه‌نامه نیست
  • هشدار بیمه مرکزی به خودروهای فاقد بیمه شخص ثالث