Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-05-03@03:45:44 GMT

◄ تأثیر نرخ دیه بر قیمت بیمه شخص ثالث

تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۹۸۸۷۲۶

◄ تأثیر نرخ دیه بر قیمت بیمه شخص ثالث

تین‌نیوز | 

روز گذشته سخنگوی دستگاه قضا نرخ دیه سال 98 را اعلام کرد و به‌این‌ترتیب شرکت‌های بیمه‌ای به‌زودی قیمت بیمه شخص ثالث را در این سال اعلام خواهند کرد.

به گزارش تین‌نیوز به نقل از ایرنا، غلامحسین محسنی‌اژه‌ای دیه یک مرد مسلمان برای ماه‌های غیرحرام در سال آینده را 270 میلیون تومان و در ماه‌های حرام 90 میلیون تومان بیشتر یعنی 360میلیون تومان اعلام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق قانون بیمه شخص ثالث، حداقل مبلغ بیمه‌نامه در بخش خسارت بدنی معادل حداقل ریالی دیه یک مرد مسلمان در ماه‌های حرام است.

نرخ دیه چقدر افزایش داشت؟

با توجه به اینکه نرخ دیه در ماه‌های عادی در سال 97 از سوی قوه قضاییه 231 میلیون تومان محاسبه‌شده بود، بنابراین، دِین سال 97 برای بیمه شخص ثالث در دو بخش خسارت جانی ثالث 308 میلیون تومان (سقف دیه کامل در ماه حرام) و خسارت جانی راننده مقصر حادثه 231 میلیون تومان (تا سقف دیه کامل در ماه عادی) دیده شد.

هرچند طبق قانون، می‌توان شتر، اسب، گاو و حتی سکه نقره رایج را مبنای محاسبه نرخ دیه قرارداد؛ اما به‌طورمعمول قوه قضاییه براساس قیمت 100 شتر، در پایان هرسال، نرخ دیه سال بعد محاسبه و اعلام می‌کند.

اکنون‌که نرخ دیه به 270 میلیون تومان در ماه‌های عادی و 360 میلیون تومان در ماه‌های احرام افزایش‌یافته به نظر می‌رسد که قوه قضاییه با توجه به نرخ تورم پیش‌آمده حدود 17 درصد (16.88 درصد) نرخ دیه را افزایش داده است.

بنابراین درصورت بروز حادثه رانندگی در سال آینده، شرکت‌های بیمه برای بخش خسارت جانی ثالث 360 میلیون تومان (سقف دیه کامل در ماه حرام) و خسارت جانی راننده مقصر حادثه 290 میلیون تومان (تا سقف دیه کامل در ماه عادی) به زیان دیدگان خواهند پرداخت.

اثر نرخ دیه بر بیمه‌نامه شخص ثالث

بااینکه نرخ دیه در سال 97 نسبت به سال قبل از آن تفاوت چندانی نداشت و نرخ بیمه‌نامه‌های شخص ثالث نیز رشد قابل‌توجهی نیافت؛ اما اقتصاد ایران، سال 97 را در شرایط متفاوتی پشت سر گذاشت؛ جهش نرخ تورمی که سال گذشته پس از 26 سال تک‌رقمی شده بود، به دلیل نوسان ارزی ناشی از تحریم‌ها، قیمت همه کالاها و خدمات را تحت تأثیر قرارداد و بازارها را متلاطم کرد.

بازار بیمه نیز از این تلاطم‌ها در امان نبود و جهش نرخ‌ها به‌ویژه در 2 رشته بیمه درمان تکمیلی و شخص ثالث، بر زیان شرکت‌ها افزود.

اکنون‌که در روزهای پایانی سال قرار داریم، شرکت‌های بیمه انتظار دارند که بیمه مرکزی نرخ بیمه شخص ثالث را برای سال آینده واقعی کند تا از زیان این رشته بیمه‌ای کاسته شود؛ موضوعی که رئیس‌کل بیمه مرکزی نیز بارها بر آن تأکید کرده است.

ازاین‌رو انتظار می‌رود نرخ بیمه‌نامه‌های شخص ثالث در سال آینده هم متأثر از افزایش نرخ دیه باشد و همگام‌هایی برای واقعی شدن نرخ‌ها در این رشته برداشته شود که نتیجه آن‌یک چیز است: گران شدن نرخ حق بیمه شخص ثالث در سال 98 برای صاحبان خودرو.

امسال کمترین نرخ بیمه‌نامه برای خودروهای کمتر از چهار سیلندر 836 هزار تومان و برای خودروهای سواری کمترین میزان 990 هزار تومان بود که این میزان در اتوبوس‌های مسافربری با 44 صندلی به 6 میلیون و 270 هزار تومان می‌رسید که البته به نرخ نهایی آن 9 درصد مالیات بر ارزش‌افزوده نیز اضافه می‌شد.

35 درصد زیان قطعی رشته بیمه شخص ثالث

در همین ارتباط یونس مظلومی، عضو شورای عمومی سندیکای بیمه گران ایران اظهار داشت: طبق قانون مجازات اسلامی تعیین نرخ دیه برعهده قوه قضاییه است و نمی‌توان درباره چندوچون آن اظهارنظر کرد.

او افزود: در سال‌های 96 و 97 همین نرخ دیه مبنای محاسبه حق‌بیمه‌ها بود و درنهایت سبب شد تا این رشته بیمه‌ای 35 درصد زیان‌ده شود.

مدیرعامل بیمه تعاون تأکید کرد: شرکت‌های بیمه بر این نکته تأکید دارند که باید طبق قانون نرخ نامه شخص ثالث در شورای‌عالی بیمه اصلاح شود تا از زیاندهی بیشتر این رشته جلوگیری شود.

مظلومی اظهار داشت: هر عددی که قوه قضاییه برای نرخ دیه اعلام می‌کند، به همان اندازه برافزایش حق‌بیمه شخص ثالث تأثیرگذار است؛ حال که نرخ دیه سال آینده مشخص‌شده باید دید که صلاحدید نرخ‌های بیمه شخص ثالث به چه میزان باشد که هم صنعت بیمه زیان نبیند و هم بیمه‌گذاران به‌ویژه دارندگان موتورسیکلت‌ها از خرید بیمه‌نامه طفره نروند.

او گفت: قدر مسلم اینکه با افزایش نرخ دیه، حق‌بیمه‌ها نیز افزایش می‌یابد لذا بیمه‌گذاران باید هزینه بیشتری را برای خرید بیمه‌نامه بپردازند.

مدیرعامل بیمه تعاون به دارندگان موتورسیکلت اشاره کرد که بخش زیادی از آن‌ها (نزدیک 9 میلیون موتورسیکلت) فاقد بیمه‌نامه هستند و حتی با نرخ‌های پایین هم علاقه‌ای برای خرید بیمه‌نامه ندارند.

مظلومی افزود: در چنین شرایطی اگر بیمه‌نامه جهش قیمتی داشته باشد، تمایل دارندگان موتورسیکلت برای خرید بیمه‌نامه کمتر هم می‌شود.

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: بیمه شخص ثالث قوه قضاییه نرخ دیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۸۸۷۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دریافت بیمه مسافرتی چه ضرورتی دارد؟

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، برای آن‌که از حوادث مختلف در امان بمانید، راه‌های پیشگیری متعددی وجود دارند؛ بااین‌حال، برای برخی از حوادث غیرقابل‌پیش‌بینی، راه گریزی نیست؛ ازاین‌رو، باید به فکر راهی برای کاهش حداکثری خسارت باشید. به‌عنوان مثال، بیمه یکی از بهترین راه‌ها برای به‌حداقل‌رساندن خسارات ناشی از حوادث است. مثلاً اگر خودروی شخصی‌تان را بیمه کرده باشید، درصورت بروز تصادف می‌توانید بخش قابل‌توجهی از خسارت را از بیمه دریافت کنید. در این مقاله، قصد پرداختن به یکی از انواع بیمه، یعنی بیمه مسافرتی را داریم. همراه ما باشید.

بیمه مسافرتی و کارایی آن چیست؟

همه ما از انواع مختلفی از بیمه‌ها در زندگی استفاده می‌کنیم تا خود را برای روز مبادا آماده نگه داریم. مثلاً زمانی که یک مشکل دور از انتظار رخ می‌دهد، درصورت داشتن بیمه می‌توانید بخشی از هزینه را از شرکت بیمه کننده دریافت کنید. بیمه درمانی یا بیمه ماشین، نمونه‌های ساده‌ای از بیمه هستند که در زندگی روزمره کاربرد زیادی دارند؛ بااین‌حال، برای کسانی که اهل مسافرت هستند، نوع دیگری از بیمه نیز وجود دارد که بسیار کاربردی است. بیمه مسافرتی مخصوص آن‌هایی است که برای یک بار هم که شده سفر خارجی را تجربه می‌کنند. در چنین سفرهایی، می‌توانید خودتان را بیمه کنید تا درصورت بروز هرگونه مشکل، بیمه همه یا بخشی از هزینه را به شما پرداخت کند.

زمانی را در نظر بگیرید که در فرودگاه حاضر می‌شوید؛ اما به‌دلیل تأخیر چندساعته پرواز، مجبور به اقامت در یک هتل و یا صرف وعده‌های غذایی می‌شوید. در این حالت، هزینه‌ای مازاد بر آن‌چه از پیش در نظر داشتید به هزینه‌های شما اضافه می‌شود. اگر بیمه مسافرتی داشته باشید، می‌توانید هزینه‌های این پیشامد را نیز از شرکت بیمه دریافت کنید. شرکت‌های بیمه برای بسیاری از مشکلات دیگر نیز راه‌حل‌هایی را در نظر گرفته‌اند تا حداقل ضرر و زیان را متحمل شوید.

چرا باید از بیمه مسافرتی استفاده کرد؟

برخی از مسافران از اهمیت بیمه مسافرتی برای سفرهای خارجی آگاه نیستند. این در حالی است که همین اقدام ساده و کم‌هزینه می‌تواند تا حد زیادی شما را در برابر مشکلات احتمالی، مصون دارد. چند نکته مهم درباره بیمه مسافرتی وجود دارند که باید بدانید. نخست این‌که این بیمه‌ها اغلب برای سفرهای خارجی قابل استفاده‌اند و برای سفرهای داخلی، بیمه خریداری نمی‌شود؛ بااین‌حال، برای برخی از سفرهای خارجی بیمه مسافرت ضروری است و برای دریافت ویزا باید بیمه نامه ارائه کنید. به‌عنوان مثال، اگر متقاضی دریافت ویزای شینگن هستید، ابتدا باید بیمه شینگن را دریافت کرده و برای اخذ ویزا، بیمه نامه را به سفارت ارائه کنید.

این موضوع باعث نمی‌شود اهمیت بیمه مسافرت برای سفرهای دیگر کمرنگ شود. حتی اگر در سفرهای خارجی بیمه نامه ضروری نباشد، لازم است خود و مال‌تان را بیمه کنید. مزیت اصلی بیمه، کاهش مقدار هزینه‌هاست. ازآنجاکه با استفاده از بیمه سفر می‌توان از هر هزینه اضافی جلوگیری کرد، داشتن بیمه نامه یکی از ضروریات است و خوب است برای هر سفر، این نوع بیمه را تهیه کنید.

مواردی که تحت پوشش بیمه مسافرتی هستند

بیمه مسافرتی موارد متعددی را پوشش می‌دهد و می‌توانید درصورت بروز این موارد، از بیمه استفاده کنید. عمده این موارد در تمام شرکت‌های بیمه مشترک هستند؛ اما ممکن است برخی از موارد متفاوت باشند. پیش از خرید بیمه باید موارد تحت پوشش بیمه را به‌طور دقیق مورد بررسی قرار دهید. در ادامه، مهم‌ترین موارد تحت پوشش بیمه را شرح خواهیم داد:

چنانچه دچار مشکلی در زمینه سلامتی شوید، هزینه بستری و درمان توسط بیمه پرداخت خواهد شد.

اگر با آمبولانس به مراکز درمانی منتقل شوید، هزینه آمبولانس پرداخت می‌شود.

اگر قرار باشد در حین بیماری به کشور خودتان منتقل شوید، هزینه‌های انتقال فرد و خانواده پرداخت می‌شود.

اگر نیاز به داروهای اضطراری داشته باشید، بیمه هزینه آن‌ها را به شما می‌پردازد.

چنان‌چه به‌دلیل جرایم غیرعمد در کشور مقصد مجبور به طی‌کردن پروسه‌های حقوقی باشید، هزینه آن به شما داده می‌شود.

اگر بار شما در فرودگاه یا داخل هواپیما گم شود، می‌توانید خسارت آن را از بیمه دریافت کنید.

اگر پرواز شما تأخیر داشته باشد یا کنسل شود، می‌توانید خسارات وارده را از بیمه بگیرید.

بیمه‌های مسافرتی چه مواردی را پوشش نمی‌دهند؟

آن‌چه در قسمت قبل گفته شد، مواردی بودند که توسط بیمه پشتیبانی می‌شوند. مواردی هم هستند که به‌هیچ‌عنوان بیمه مسئولیتی در قبال آن‌ها ندارد. باید این موارد را پیش از تهیه بیمه و قبل از سفر به‌خوبی مورد مطالعه قرار دهید تا مجبور به پرداخت هزینه‌های هنگفت نشوید. برخی از این موارد را در ادامه خواهیم گفت:

هزینه مربوط به‌شرط‌بندی و قمار

هزینه مربوط به خرید نوشیدنی‌های الکلی

هزینه زایمان درصورتی‌که سفرتان سه ماه پیش از موعد زایمان باشد.

هزینه‌های غیرضروری

هزینه درمان بیماری‌هایی که از قبل وجود داشته‌اند.

هزینه خرید بیمه مسافرتی چقدر است؟

بسته به این‌که چه نوع خدماتی توسط بیمه شما پوشش داده می‌شوند، هزینه خرید بیمه متفاوت خواهد بود. هرچه سن بیمه شونده بالاتر باشد، باید هزینه بیشتری بابت بیمه بپردازد؛ همچنین هرقدر محدوده جغرافیایی ارائه خدمات بیمه گسترده‌تر شود، باید هزینه بیشتری بپردازید. در کنار این موارد، خدماتی که توسط شرکت بیمه ارائه می‌شوند، می‌توانند بر قیمت بیمه اثرگذار باشند.

تهیه جامع‌ترین انواع بیمه مسافرتی با فلای تودی

اگر قصد برنامه‌ریزی برای سفر خارجی را دارید، تهیه بیمه نامه یکی از نخستین کارهایی است که باید انجام دهید. بیمه نامه را می‌توان از مراجع مختلفی تهیه کرد؛ اما باید بدانید که مراجع گوناگون می‌توانند قیمت و خدمات متفاوتی را به شما ارائه دهند. در میان مراکز موجود، ما به شما پلتفرم جامع فلای تودی را پیشنهاد می‌کنیم. این پلتفرم مجموعه کاملی از خدمات گردشگری را با کمترین هزینه و بالاترین کیفیت به شما ارائه خواهند کرد. برای تهیه بیمه نامه می‌توانید از صفحه اصلی سایت وارد قسمت بیمه مسافرتی شده و بسته به تعداد مسافران، تعداد روزهای سفر و شرایط بیمه گذاران، بیمه نامه را دریافت کنید. فراموش نکنید که صفر تا صد کارهای سفر را می‌توانید با فلای تودی انجام دهید. این پلتفرم در هر سفری همراه شماست.

کد خبر 6094095

دیگر خبرها

  • بیمه شخص ثالث راننده‌محور، بند قانونی که چشم‌انتظار اجراست
  • دریافت بیمه مسافرتی چه ضرورتی دارد؟
  • مقایسه پوشش‌های بیمه شخص ثالث در شرکت‌های مختلف در سال ۱۴۰۳
  • بیمه‌ دیگر در عوارضی آزادراه‌ ها نمی‌ماند
  • حذف شرط پرداخت عوارض آزادراه برای بیمه شخص ثالث
  • شرط پرداخت عوارض آزادراه برای بیمه شخص ثالت حذف شد
  • لغو شرط پرداخت عوارض آزادراهی برای صدور بیمه شخص ثالث
  • حذف شرط پرداخت عوارض آزادراهی برای صدور بیمه شخص ثالث
  • پرداخت عوارض آزادراهی دیگر شرط صدور بیمه‌نامه نیست
  • کارت سوخت این خودرو ها باطل می شود