Web Analytics Made Easy - Statcounter

رانندگی بدون خطر نیست. هنگام استفاده از هر وسیله نقلیه‌ای ممکن است حوادثی ایجاد شود که خسارات جانی و مالی به بار آورد. با داشتن بیمه شخص ثالث اگر در حادثه‌ای به دیگران خسارت وارد کنیم شرکت بیمه، خسارت افراد زیان‌دیده را پرداخت می‌کند البته آسیب بدنی راننده مقصر نیز تحت پوشش این بیمه است. در کشور ما خرید بیمه شخص ثالث برای همه دارندگان وسیله نقلیه اجباری بوده و نداشتن آن، مشکلات زیادی را برای راننده به وجود می‌آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا با نحوه محاسبه بیمه شخص ثالث و نرخ آن در سال 99 آشنا شوید.


نرخ بیمه شخص ثالث سال 99

خسارت‌های جانی و مالی ناشی از حوادث رانندگی مطابق نرخ دیه جبران می‌شود؛ بنابراین هر سال بعد از این که نرخ دیه مشخص شد بیمه مرکزی نرخ پایه بیمه شخص ثالث را تعیین و به شرکت‌های بیمه اعلام می‌کند. در سال 99 میزان دیه برای ماه‌های حرام (ذی‌القعده، ذی‌الحجه، محرم و رجب)440 میلیون و برای ماه‌های غیرحرام 330 میلیون تومان تعیین شده است.

نرخ دیه در سال 99 نسبت به سال گذشته، 20 درصد افزایش داشته که حال با احتساب 3 درصد هزینه‌های اداری، به طور کلی می‌توان گفت نرخ بیمه شخص ثالث در سال 99، به میزان 25 درصد افزایش پیدا کرده است. در ادامه می‌توانید نرخ پایه بیمه شخص ثالث را برای انواع وسایل نقلیه مشاهده کنید.

نحوه محاسبه بیمه شخص ثالث در سال 99

قیمت پایه بیمه شخص ثالث برای هر وسیله نقلیه با توجه به مشخصات آن، متفاوت است. برای مثال تعداد سیلندر برای خودروهای سواری و میزان ظرفیت بارگیری برای خودروهای بارکش در تعیین حق بیمه مؤثر است. همچنین توجه داشته باشید که قیمتی که بر اساس نرخ پایه بیمه تعیین می‌شود حق بیمه نهایی خودرو نیست؛ چرا که قیمت بیمه شخص ثالث در اثر تخفیف‌ها، جریمه دیرکرد و سایر عوامل می‌تواند افزایش یا کاهش پیدا کند. در ادامه هر یک از این عوامل و چگونگی تأثیر آن‌ها بر قیمت نهایی بیمه شخص ثالث را بررسی می‌کنیم.



کاربری خودرو

همه وسایل نقلیه در معرض خطرات یکسانی قرار ندارند؛ به همین دلیل شرکت‌های بیمه برای ارزیابی ریسک و تعیین حق بیمه به کاربری خودرو توجه می‌کنند. حق بیمه شخص ثالث برای خودروهای سواری که کاربری تاکسی و آژانس درون‌شهری و برون‌شهری دارند به ترتیب 10 و 20 درصد بیشتر از خودرهای سواری با کاربری شخصی است. خودروهای آموزش رانندگی نیز موظف به پرداخت 15 درصد حق بیمه بیشتر هستند. همچنین در صورتی که وسایل نقلیه بارکش برای حمل مواد منفجره استفاده شوند، 50 درصد و اگر برای حمل مواد سوختنی مایع و گازی‌شکل استفاده شوند 25 درصد به حق بیمه آن‌ها اضافه می‌شود.


جریمه دیرکرد بیمه شخص ثالث

با توجه به اجباری بودن تهیه بیمه شخص ثالث، بیمه‌گزار به ازای هر روزی که در خرید و تمدید بیمه‌نامه تأخیر داشته باشد جریمه می‌شود. مبلغ جریمه برای هر روز، از تقسیم حق بیمه کامل و بدون تخفیف خودرو بر عدد 365 به دست می‌آید. در ضمن جریمه دیرکرد، حداکثر برای یک سال اعمال می‌شود؛ یعنی در صورتی که خودرو چند سال بیمه نداشته باشد، بیمه‌گزار باید جریمه یک سال را مازاد بر حق بیمه اصلی خودرو پرداخت کند. در ادامه می‌توانید مبلغ روزانه جریمه دیرکرد بیمه شخص ثالث را برای خودروهای سواری و بارکش مشاهده کنید.

پوشش مالی بیمه شخص ثالث

همان‌طور که گفتیم بیمه شخص ثالث دو دسته پوشش جانی و مالی دارد. بر عکس پوشش جانی، بیمه‌گزار می‌تواند حق بیمه بیشتری پرداخت کند و میزان تعهد مالی بیمه‌نامه را با توجه به نیاز خود افزایش دهد. در سال جاری حداقل پوشش مالی بیمه 11 و حداکثر 220 میلیون تومان تعیین شده است. با توجه به گران شدن قیمت انواع خودرو، لوازم و قطعات آن بهتر است حتماً میزان پوشش مالی بیمه را افزایش دهید و به تعهد مالی پایه بسنده نکنید. درست است که با بالا بردن پوشش مالی، قیمت بیمه نیز افزایش پیدا می‌کند اما حق بیمه پرداختی در مقابل خسارتی که بیمه شخص ثالث در زمان حادثه جبران می‌کند، بسیار ناچیز است. خرید بیمه با پوشش مالی بالاتر به بیمه‌گزار کمک می‌کند در صورت تصادف با خودروهای گران‌قیمت بتواند خسارت‌های ایجادشده را به صورت کامل‌تری از شرکت بیمه دریافت کند و در نهایت مجبور نشود مازاد خسارت را از جیب بپردازد.


تخفیف بیمه شخص ثالث

مهمترین تخفیف بیمه شخص ثالث، تخفیف عدم خسارت است. بیمه‌گزار به ازای هر سالی که از بیمه‌نامه خود برای دریافت خسارت استفاده نکرده باشد می‌تواند از این تخفیف استفاده کند و بیمه را با قیمت کمتری بخرد. تخفیف عدم خسارت بیمه شخص ثالث در سال99 مطابق جدول زیر اعمال می‌شود.

در ضمن بد نیست بدانید در قانون جدید بیمه شخص ثالث با هر بار تصادف و دریافت خسارت، کل تخفیف بیمه از بین نمی‌رود و میزان آن به صورت پلکانی کم می‌شود. در جدول زیر می‌توانید نحوه کاهش تخفیف عدم خسارت را با توجه به نوع و تعداد خسارت مشاهده کنید.

تخفیف دیگری که شرکت‌های بیمه برای بیمه شخص ثالث در نظر می‌گیرند، تخفیف خودروی صفر کیلومتر است. میزان این تخفیف که برای خودروهای صفر کیلومتر اعمال می‌شود، 5 درصد است. دارندگان این خودروها حداکثر 3 ماه بعد از ترخیص خودرو مهلت دارند با خرید بیمه، از این تخفیف استفاده کنند.


مدت اعتبار بیمه‌نامه

مدت قرارداد بیمه می‌تواند از چند روز تا یک سال متفاوت باشد؛ بنابراین مدت اعتبار بیمه‌نامه نیز بر قیمت آن مؤثر است. طبیعتاً قیمت بیمه کوتاه‌مدت از بیمه سالانه ارزان‌تر است اما در کل خرید بیمه به صورت سالانه ‌به‌صرفه‌تر است. 


الحاقیه بیمه شخص ثالث سال 99

در سال 96 قانون بیمه شخص ثالث دچار تغییراتی شد. تا قبل از این تغییرات، هر سال بعد از افزایش نرخ بیمه، بیمه‌گزارانی که سررسید بیمه‌نامه‌شان ابتدای سال شمسی نبود باید ضمن پرداخت مابه‌تفاوت حق بیمه، الحاقیه دریافت می‌کردند. در قانون جدید بیمه شخص ثالث دیگر نیازی به دریافت الحاقیه نیست و در صورت بروز خسارت، مابه‌تفاوت مبلغ ناشی از افزایش دیه و نرخ بیمه از طریق صندوق خسارات بدنی پرداخت می‌شود.


خرید اینترنتی بیمه شخص ثالث از بیمیتو

برای خرید بهترین بیمه شخص ثالث لازم است از قیمت و شرایط این بیمه در شرکت‌های مختلف استعلام بگیرید. با توجه به این که مراجعه حضوری به همه شرکت‌ها، کار زمان‌بر و بسیار دشواری است، توصیه ما به شما استفاده از سایت بیمه آنلاین است. با استفاده از بیمیتو (bimito.com) که سامانه مقایسه و خرید آنلاین بیمه است به راحتی می‌توانید قیمت و شرایط شرکت‌های مختلف را مشاهده و با یکدیگر مقایسه کنید و بهترین بیمه را مطابق نیاز خود سفارش دهید. برای خرید اینترنتی بیمه شخص ثالث ایران، آسیا، پارسیان و... کافی است به سایت بیمیتو وارد شوید و اطلاعات اتومبیل خود از جمله نوع، برند و سال ساخت خودرو را وارد کنید. سپس در ادامه از شما خواسته می‌شود نام شرکت بیمه قبلی و تاریخ شروع و اتمام بیمه‌نامه‌ای که قصد تمدید آن را دارید تکمیل کنید. در نهایت با وارد نمودن درصد تخفیف بیمه شخص ثالث و حوادث راننده که روی بیمه‌نامه شما درج شده، وارد صفحه استعلام قیمت می‌شوید و قیمت و شرایط شرکت‌های مختلف به شما نمایش داده می‌شود. با خرید بیمه شخص ثالث از بیمیتو تا ساعت 21 در روزهای عادی و تا ساعت 19 در روزهای پنجشنبه و تعطیل، بیمه‌نامه شما همان روز صادر می‌شود.

لینک کوتاه: asriran.com/003CMk

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: قیمت بیمه شخص ثالث 99 بیمه شخص ثالث بیمه شخص ثالث برای خودروهای جریمه دیرکرد تخفیف بیمه بیمه گزار بیمه نامه مالی بیمه قیمت بیمه پوشش مالی پایه بیمه خرید بیمه نرخ بیمه حق بیمه شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۷۲۵۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیمه‌ دیگر در عوارضی آزادراه‌ ها نمی‌ماند

به گزارش همشهری آنلاین، تیرماه پارسال با حکم قانون بودجه قرار شد که خرید بیمه شخص ثالث مشروط به تسویه بدهی عوارض بزرگراهی دارندگان خودرو شود به این معنا که تا زمانی که فرد بدهی عوارض بزرگراهی‌اش را نپردازد، نمی‌تواند بیمه شخص ثالث خریداری کند.

این اتفاق اگر چه به کمک وزارت نیرو و بهره‌برداران بزرگراه‌ها آمد اما یک مانع دیگر بر سر خرید بیمه شخص ثالث تبدیل و راه بیمه‌گریزی را باز کرد. در سال‌های اخیر به واسطه افزایش حق بیمه شخص ثالث و البته عوارض مختلفی که از هر بیمه‌نامه گرفته می‌شود، وسایل نقلیه فاقد بیمه‌نامه افزایش یافت و بحران بیمه‌گریزی را تشدید کرد.

آمارها نشان می‌دهد که تعداد وسایل نقلیه فاقد بیمه‌نامه شامل موتورسیکلت و خودرو به بیش از ۱۲ میلیون دستگاه رسیده است. حال سوال اینجاست که آیا برداشتن مانعی به نام الزام به پرداخت عوارض بزرگراهی به افزایش خرید بیمه شخص ثالث می‌انجامد؟ پاسخ منفی است و حال که این مانع برداشته شده، سوال مهم‌تر این است که برای وصول به موقع عوارض بزرگراهی چه باید کرد؟

کافی است در برخی بزرگره‌ها رانندگی کنید آنگاه متوجه می‌شوید که دست‌اندازهای زیادی ایجاد شده که هم به خودروها آسیب زده و هم سلامت رانندگان و سرنشینان را به خطرمی‌اندازد چرا که شرکت‌های بهره‌بردار به بهانه وصول نشدن عوارض، از نوسازی و بهسازی سرباز می‌زنند. راه بهتر این است که وزارت راه و شهرسازی به فکر تدابیری برای وصول به موقع مطالبات معوق ناشی از تردد خودروها در بزرگراه‌ها باشد و افرادی که به موقع بدهی‌شان را نمی‌پردازند، مشمول جریمه شوند.

کد خبر 848547 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها بیمه شخص ثالث بزرگراه بیمه مرکزی

دیگر خبرها

  • محاسبه هزینه حمل بار بین المللی
  • تخفیف نفت ایران چقدر است؟
  • مقایسه پوشش‌های بیمه شخص ثالث در شرکت‌های مختلف در سال ۱۴۰۳
  • بیمه‌ دیگر در عوارضی آزادراه‌ ها نمی‌ماند
  • حذف شرط پرداخت عوارض آزادراه برای بیمه شخص ثالث
  • لغو شرط پرداخت عوارض آزادراهی برای صدور بیمه شخص ثالث
  • حذف شرط پرداخت عوارض آزادراهی برای صدور بیمه شخص ثالث
  • پرداخت عوارض آزادراهی دیگر شرط صدور بیمه‌نامه نیست
  • پرداخت ۴۷ میلیارد تومان خسارت بدنی به علت حوادث رانندگی در کهگیلویه و بویراحمد
  • نامه سرگشاده محمد قوچانی به سازمان تامین اجتماعی