Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-02@23:53:26 GMT

راهنمای جامع استعلام و قیمت خرید بیمه شخص ثالث خودرو + بیمه موتورسیکلت (پاییز 1400)

تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۳۷۲۰۲

راهنمای جامع استعلام و قیمت خرید بیمه شخص ثالث خودرو + بیمه موتورسیکلت (پاییز 1400)

. اتفاقی که می‌تواند بار مالی کمرشکنی به راننده وارد کند و بعضا باعث حبس و زندانی شدن او نیز بشود. به همین منظور سال‌هاست که  تمامی خودروها برای تردد در خیابان‌ها و جاده‌های عمومی ملزم به داشتن بیمه شخص ثالث شده‌اند و عدم همراه داشتن این بیمه می‌تواند جریمه‌های سنگینی را روی دوش شما بگذارد.

جهت استعلام بیمه نامه خود لینک زیر را کلیک کنید:

استعلام بیمه شخص ثالث

aparat_embed_frame .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ratio{display:block;width:100%;height:auto;}.h_iframe-aparat_embed_frame iframe{position:absolute;top:0;left:0;width:100%;height:100%;}

بیمه شخص ثالث چه کاری برای ما می‌کند؟

بیمه شخص ثالث درواقع یکی از انواع بیمه‌های مسئولیت محسوب می‌شود که بیمه‌گر را در برابر صدمه به وسیله نقلیه شخص ثالث، اموال شخصی و صدمات جسمی محافظت می‌کند. یعنی این بیمه دراصل قرار است که بخش زیادی از خسارت‌های مالی و جانی ناشی از حوادث و تصادفات رانندگی با شخص ثالث را طبق موارد مندرج در بیمه‌نامه پوشش بدهد. به عبارت دیگر با داشتن این بیمه‌نامه شرکت بیمه طرف قرارداد به بیمه‌گذار اطمینان خاطر می‌دهد که از حمایت مالی کافی در برابر خسارتی که ممکن است در تصادف به افراد دیگر وارد کنند، برخوردار خواهد بود. نکته مهم درباره این این بیمه‌نامه این است که هیچگونه پوشش بیمه‌ای را به بیمه‌گذار پرداخت نکرده و این پرداختی مختص به شخص ثالث خواهد بود.

آیا بیمه شخص ثالث خودرو و موتورسیکلت تفاوت دارند؟

کارکرد بیمه شخص ثالث خودرو و موتورسیکلت تقریبا مشابه است و کارکرد هردو این است که از شما در برابر صدمات یا خسارات ناشی از راندن یک وسیله نقلیه محافظت کنند. منتها هرکدام از این دو جزییات خدماتی مختص به خودشان را دارند و از نظر قیمت بیمه شخص ثالث نیز فاکتورهای متفاوتی در هزینه‌های مربوط به آن‌ها تاثیرگذار خواهد بود. دلیل این تفاوت هم به تفاوت در سطح حفاظتی یک خودرو و موتورسیکلت برمی‌گردد. درواقع چون موتورسیکلت‌ها نسبت به خودروها از حفاظت فیزیکی بسیار کمتری برخوردار هستند و در آمارها هم درصد بالاتری از تصادفات را به خودش اختصا می‌دهند، از نظر سطح پوشش و هزینه‌های مربوطه معمولاً مبلغ بیشتری نسبت به بیمه اتومبیل برای شما فاکتور می‌شود.

به‌صورت کلی دو نوع پوشش مسئولیت شخص ثالث خودرو وجود دارد: مسئولیت خسارت جانی و مسئولیت خسارت مالی. مسئولیت صدمات جانی هزینه‌های ناشی از صدمات وارده به یک شخص را پوشش می‌دهد. هزینه‌های این جراحات می‌تواند شامل هزینه‌هایی مانند دستمزد از دست رفته، آسیب جسمی یا حتی نقص عضو و صورتحساب مراقبت‌های بیمارستانی ناشی از حادثه و البته فوت باشد. مسئولیت خسارت ناشی از اموال نیز هزینه‌های ناشی از خسارت یا از دست دادن اموال را پوشش می‌دهد. با خرید بیمه آسماری از هر دو پوشش جانی و مالی تا سقف تعیین شده در قانون بهره‌مند خواهید بود.

با داشتن بیمه شخص ثالث موتور سیکلت نیز، شرکت بیمه بر اساس بیمه‌‌نامه متعهد می‌شود که خسارات جانی و مالی که راننده موتور سیکلت به شخص دیگری وارد کرده است را تا سقف تعهدات قرارداد خود جبران کند. بدین ترتیب خسارات جانی وارد شده به راننده زیان دیده اعم از درمان، نقص عضو و فوت (دیه) تحت پوشش بیمه قرار خواهد گرفت. همچنین چنانچه خود راننده موتور سیکلت نیز دچار حادثه جانی شود بیمه تمام هزینه‌های درمانی او را هم پرداخت خواهد کرد. البته خسارت مربوط به موتورسیکلت راننده مقصر یا جرایم ناشی از محکومیت قضایی یا اجرایی و همین‌طور موتورسیکلت بدون گواهینامه تحت پوشش بیمه شخص ثالث موتورسیکلت نخواهند بود. هرچند چنانچه راکب موتورسیکلت مقصر در تصادف فاقد گواهی‌نامه باشد، بیمه‌گر خسارت زیان‌دیده را بدون قید و شرط پرداخت می‌کند ولی استرداد مبلغ خسارت به بیمه‌گر توسط راکب مقصر الزامی خواهد بود و در صورتی که تصادف یا حادثه منجر به خسارت جانی و پرداخت دیه شود، پرداخت دیده از طرف بیمه‌گر غیرممکن است.

نحوه محاسبه قیمت بیمه شخص ثالث

قیمت بیمه شخص ثالث، به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد که از نوع وسیله نقلیه (سواری، بارکش، موتورسیکلت و … )، سال تولید، کاربری ماشین (تاکسی، شخصی و…)، تاریخ انقصای بیمه‌نامه قبلی، مدت بیمه‌نامه قبلی گرفته تا سابقه خسارت و درصد تخفیف عدم خسارت و درصد تخفیف به سابقه راننده را شامل می‌شود.

به‌صورت کلی تعهدات پرداختی بیمه شخص ثالث معمولا سالانه اعلام می‌شود و در حال حاضر، قانون بیمه شخص ثالث حداقل تعهد خسارت مالی را پرداخت 5/2 درصد دیه یک مرد مسلمان در ماه حرام درنظر گرفته است. البته هر سال این عدد با توجه به تغییرات میزان دیه افزایش پیدا خواهد کرد. مثلا با توجه به میزان دیه تصویب شده در سال 1400 نزدیک به 480 میلیون تومان اعلام شده که نزدیک به با 45.5 درصد افزایش نسبت به سال 99 داشته است. بناراین سقف میزان پوشش جانی بیمه شخص ثالث خودرو در ماه‎‌های حرام (رجب، محرم، ذی‌القعده و ذی‌الحجه) معادل 640 میلیون تومان خواهد بود. همچنین هر شرکت بیمه می‌تواند با توجه به سطح توانگری خود، یک پوشش بیمه‌ حداکثری را تا سقف 320 میلیون تومان برای جبران خسارت‌های مالی شخص ثالی به بیمه‌گزاران خود ارائه کند.

البته حواستان باشد که سرنشین یا راننده یعنی افرادی مانند: بیمه‌گذار، مالک، یا راننده خودرویی که مقصر حادثه است، شخص ثالث شناخته نمی‌شود و خسارت آن‌ها از بیه شخص ثالث جبران نخواهد شد. در چنین مواردی غرامت جانی و بدنی وارد به آنها از محل تعهدات راننده قابل جبران خواهد بود.

بر اساس نوع وسیله نقلیه نیز حق بیمه شخص ثالث خودروی شما درصورتی که  کمتر از 4 سیلندر داشته باشد، 1937500 تومان است. این مبلغ برای خودروهایی مثل پیکان، پراید و سپند تا 2294300 افزایش خواهد داشت و برای  سایر خودروهای چهارسیلندری نیز چیزی حدود 2697100 تومان محاسبه می‌شود. همچنین در مورد خودروهای با بیش از چهار سیلندر، حق بیمه اتومبیل شما 3018400 تومان خواهد بود.

برای بیمه ثالث موتوسیکلت چقدر باید پرداخت کنم؟

در تعیین نرخ بیمه برای متورسیلکت‌ها هم عواملی مثل تعداد سیلندر، ابعاد و ساختار موتور و همچنین سال تولید موتور سیکلت و نوع آن، درنظر گرفته می‌شود. مثلا هر چقدر موتور سیکلت شما مدل جدیدتری داشته باشد و سال تولید آن نزدیک‌تر باشد نرخ بیمه آن هم کمتر محاسبه می‌شود یا نرخ بیمه برای موتورهای دوچرخ نسبت به موتورهای سه چرخ کم‌تر خواهد بود. همچنین هر چقدر موتور سیکلت شما تعداد سیلندرهای بیشتری داشته باشد به هممان نسبت هم نرخ بیمه آن بالاتر خواهد رفت.

برقی یا دنده‌ای بودن موتور هم از دیگر فاکتورهای موثر در تعرفه‌گذاری روی قیمت بیمه موتور است. به این صورت که هر چقدر قدرت موتور از میان این دو مدل بیشتر باشد نرخ بیمه آن هم بالاتر می‌رود. در نهایت هر چقدر اندازه موتور سیکلت شما بزرگتر باشد، نرخ بیمه بالاتری هم خواهد داشت. چون امکان وقوع حادثه برای آن بیشتر است.

مطابق با تعرفه‌های اعلام شده نیز مبلغ حق بیمه شخص ثالث پایه در سال 1400، برای موتورسیکلت دنده‌ای تک سیلندر 587.600 تومان است و موتورسیکلت دنده‌ای دو سیلندر یا بیشتر باید مبلغ 645.500 تومان را برای این منظور بپردازند. این مبلغ برای موتورسیکلت دنده‌ای سه چرخ نیز 694.200 تومان اعلام شده و اگر مالک یک موتورسیکلت گازی هستید نیز باید چیزی حدود 481.100 تومان را به‌عنوان مبلغ حق بیمه شخص ثالث پایه پرداخت کنید.

چگونه همیشه حواس‌مان به مهلت بیمه شخص ثالث باشد؟

با توجه به اینکه نداشتن بیمه شخص ثالث، یکی از اصلی‌ترین دلایل ثبت خلافی موتورسیکلت‌هاست و راندن یک اتومبیل بدون داشتن بیمه شخص ثالث می‌تواند منجر به وقوع اتفاقات ناخواسته و ناخوشایندی بشود بهتر است برای اطمینان هم از مهلت بیمه شخص ثالث اتومبیل یا موتورسیکلت خود نسبت به استعلام بیمه موتور سیکلت یا خودرو از طریق آنلاین و با مراجعه به سایت بیمه مرکزی با استفاده از شماره موتور، شماره شاسی و VIN مخصوص موتور اقدام کنید. یا حتی می‌توانید به استعلام بیمه با پلاک ماشین هم فک کنید. درصورتی هم از اتمام مهلت بیمه‌نامه خود مطلع شدید بهتر است قبل از استارت زدن دوباره اتومبیل یا موتورسیکلت خود با مراجعه به وبسایت یا اپلیکیشن بیمیتو، ضمن بررسی انواع خدمات بیمه‌ای مرتبط از سوی معتبرترین شرکت‌های بیمه از طریق این وبسایت و اپلیکشن به راحتی برای تمدید و خرید بیمه‌نامه شخص ثالث با بهترین قیمت‌ها و بالاترین خدمات اقدام کنید.

 

منبع: فارس

کلیدواژه: بیمه شخص ثالث خودرو تصادف داشتن بیمه شخص ثالث استعلام بیمه بیمه نامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۳۷۲۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داداش کلاه یادت نره 

 به گزارش قدس خراسان، روز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه طرح موتور یار با همکاری پلیس راهور و سازمان ترافیک شهرداری مشهد به طور همزمان در ۱۵ نقطه پرتردد این کلانشهر به اجرا درآمد. 

مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری مشهد در این باره گفت: یک کلان پروژه تحت عنوان گلان پروژه کاهش تصادفات موتور سیکلت با همکاری سازمان ترافیک و معاونت فرهنگی شهرداری مشهد با پلیس راهور به اجرا درامده است. 

علی سمیعی ادامه داد: بر اساس مطالعه‌ای که دانشگاه فردوسی مشهد برای بررسی علل تصادفات موتورسیکلت انجام داده است، در جهت کاهش تصادفات موتورسیکلت کارگروهی تشکیل شده تا با انجام یک سری اقدامات فرهنگسازی و اجرایی و اعمال قانون نسبت به این مشکل چاره اندیشی کند. 

وی افزود: در کنار این موضوع یک سری تولیدات فرهنگی و اموزشی به راکبان موتور سیکلت داده خواهد شد تا در کناراعمال قانون که توسط پلیس انجام می‌شود، تاثیرگذار باشد.

مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری مشهد در پاسخ به این سؤال که طرح مذکور چقدر تداوم دارد، گفت: ممکن است تا سال آینده هم ادامه یابد. 
 
این طرح به طور همزمان در میدان فلسطین، تقاطع مجد- قرنی، تقاطع بهمن- خواجه ربیع، تقاطع مجلسی-طبرسی، تقاطع چمن-ولایت، تقاطع شهید رجایی، میدان حافظ، تقاطع هاشمیه-صارمی، تقاطع مخابرات، میدان آزادی، میدان محمدیه، میدان فهمیده و میدان بیت المقدس به اجرا درآمد. 

ما هم به یکی از محل‌های اجرای طرح در تقاطع مجلسی و طبرسی رفتیم، جایی که طی ۳۰ ثانیه ۱۰ موتور سیکلت عبور کرد و نکته قابل تامل اینکه حتی یک نفر ملاه ایمنی نداشت. دو نفر پلاکاردی در دست دارند که روی آن نوشته شده است: «داداش کلاه یادت نره» 

یکی از راکبان که به محل استقرار پلیس هدایت شده بود مرد جوانی بود که میگفت حدود ۱۴ سال است با موتور تردد می‌کند اما از کلاه کاسکت استفاده نکرده است. 

وقتی از او پرسیدم خبرهای تصادفات فوتی راکبان موتور سیکلت را می‌خوانید؟ گفت بله اما کلاه سخت است. همسرش به میان حرفش امد و گفت: من خیلی برای کلاه ایمنی به همسرم میگویم اما گوشش بدهکار نیست. 

همین حین بود که یکی از افسرهای راهور که شاهد این مکالمه بود، گفت: چند دقیقه قبل یک موتور سوار در خیابان کامیاب به خاطر یک تصادف خیلی معمولی به سرش ضربه وارد شد و جانش را از دست داد. 

سر صحبت را با مرد میانسالی که میگفت سالهاست از موتورسیکلت بعنوان وسیله نقلیه استفاده می‌کند، باز کردم؛ سال‌ها موتورسواری بدون کلاه ایمنی به علت قیمت بالای کلاه تیتر تلخی بود که می‌شد از حرفهایش درآورد.

او بیان کرد: کلاه ایمنی جنس خوب بین یک تا ۲ و نیم میلیون تومان است اگر مسئولین برای این موضوع یک فکری بکنند افراد هم برای حفظ جانشان از آن استفاده می‌کنند. چه کسی دلش می‌خواهد جانش را از دست بدهد؟ اما ادمی مثل من که از قشر ضعیف جامعه است و با کارگری خرج چند سر عائله را میدهد چطور میتواند این هزینه را بپردازد، این مبلغ میتواند پول گوشت و میوه زن و بچه هایم است، از کجا بیاورم؟ افرادی مثل من زیاد هستند. 

رییس پلیس راهور مشهد که در محل حضور دارد، در این خصوص به خبرنگار قدس خراسان گفت: طرح موتوریار ترافیک امروز به طور همزمان در ۱۵ نقطه مشهد در حال اجراست و هدفش ایجاد حساسیت در مر دم است تا نسبت به رعایت نکات ایمنی در حین استفاده از موتور سیکلت توجه کافی داشته باشند. 

سرهنگ محسن موسی آبادی ادامه داد: طبق امار بیش از ۳۰ درصد متوفیان حوادث رانندگی در سال گذشته راکبان موتورسیکلت هستند. 

وی اظهار کرد: افرادی که از موتورسیکلت استفاده می‌کنند، جزو اقشار کم درامد هستند که موتورسیکلت را هم بعنوان وسیله ایاب و ذهاب و هم وسیله‌ای برای کسب معیشت استفاده می‌کنند. 

رییس پلیس راهور مشهد متذکر می‌شود: در جلوگیری از تصادفات دو موضوع خیلی مهم است یکی خوب دیدن و دیگری خوب دیده شدن؛ در بحث خوب دیده شدن به کمک شهرداری یک سری برچسب‌های شبرنگ را تهیه کردیم و در دو سمت جلو و عقب موتورها نصب کردیم تا در ساعات تاریکی برای دیگر رانندگان قابل رویت باشند. 

موسی ابادی یکی از مهم‌ترین علل مرگ در تصادفات موتورسییکلت را مربوط به نداشتن کلاه ایمنی دانست و گفت: بالغ بر ۷۵ درصد تصادفات فوتی موتورسیکلت سواران بر اثر ضربه به سر اتفاق می‌افتد یعنی اگر راکبان موتورسیکلت از کلاه ایمنی استفاده کنند فوتی‌ها به شدت کاهش می‌یابد.

وی تاکید کرد: هر آنچه رانندگان خودرو در بحث قوانین و مقررات باید رعایت کنند موتورسیبکلت سوار هم باید رعایت کند.

طبق گفته رییس پلیس راهور مشهد، این طرح تا پاییان امسال، ۴ بار در ماه به صورت همزمان در ۱۵ نقطه اجرا خواهد شد تا بتواند تاثیر مثبتی در جامعه داشته باشد. 

موسی آبادی با بیان این که از سهم تلفات موتور سیکلت سواران در شهر مشهد حدود ۹۰ درصد رانندگان و ۱۰ درصد ترک نشینان بوده است، گفت: عمده جانباختگان معادل ۶۰ درصد در میان رانندگان را گروه سنی ۱۸ تا ۳۵ سال تشکیل داده‌اند که غالباً سوادی کمتر از دبیرستان داشته و برای ۹ درصد آن‌ها سنی کمتر از سن قانونی اخذ گواهینامه ثبت شده است و حدود دو سوم آن‌ها نیز به سبب جراحات وارده به سر فوت نموده‌اند. 

وی با اشاره به این که عدم توجه به جلو و رعایت فاصله، عدم رعایت حق تقدم، مسیر ناگهانی عبور از محل ممنوع گردش‌های غلط عدم توانایی در کنترل وسیله نقلیه به دلیل سرعت زیاد از جمله علل تصادفات موتور سیکلت سواران به شمار می‌رود افزود: عدم توجه به جلو ۴۷ درصد از علل تصادف موتور سیکلت سواران را به خود اختصاص داده است؛ همچنین تخطی از سرعت ۲۲ درصد، عدم رعایت حق تقدم ۱۳ درصد و سایر موارد ۱۸ درصد علل تصادفات موتور سیکلت سواران را به خود اختصاص داده است. 

رییس پلیس راهور مشهد بیان کرد: خستگی و خواب آلودگی، استفاده از تلفن همراه، خوردن و آشامیدن و صحبت با ترک نشین، مصرف مشروبات الکلی و مواد مخدر، استفاده از کلاه ایمنی غیر استاندارد از مهم‌ترین دلایل ایجاد عدم تمرکز حواس و تصادف موتور سیکلت سواران به شمار می‌رود. 

موسی آبادی با اشاره به چند نمونه مطالعات انجام شده در کشور با بیان اینکه در یک پژوهش و مطالعه در کشور بر روی هزار و ۲۵۰ مورد از تصادفات موتور سیکلت سواران افزود: در ۷۳ درصد تصادفات منجر به فوت و جرح یکی از وسایل نقلیه درگیر موتور سیکلت بوده که فقط در ۱۴ درصد تصادفات راننده موتور سیکلت مقصر بوده است. 

خبرنگار: معصومه مؤمنیان

معصومه مؤمنیان

دیگر خبرها

  • 3 کارخانه تولید سیم مفتول بزرگ ایران (به همراه راهنمای استعلام قیمت)
  • مقایسه پوشش‌های بیمه شخص ثالث در شرکت‌های مختلف در سال ۱۴۰۳
  • بیمه‌ دیگر در عوارضی آزادراه‌ ها نمی‌ماند
  • خودرو کی ام سی KMC T9 + مشخصات، تصاویر و قیمت جک T9 پیکاپ
  • داداش کلاه یادت نره 
  • راهنمای جامع برای تهیه قطعات ماشین لباسشویی
  • راهنمای جامع انتخاب و خرید دزدگیر منزل
  • قیمت خودرو امروز ۱۱ اردیبهشت + جدول
  • قیمت خودرو امروز ۱۱ اردیبهشت +جدول
  • کارت سوخت این خودرو ها باطل می شود